ITALO SVEVO: LYHYT SENTIMENTAALINEN MATKA

ITALO SVEVO: LYHYT SENTIMENTAALINEN MATKA

”Minä olen vanhus, joka ei rakastaisi ketään ja jota kukaan ei rakastaisi, jos ei olisi minua itseäni, jota rakastan ja joka rakastaa minua.”

Impromptun Italo Svevo -vuosi 2024 täydentyy Onnistuneen kepposen jälkeen toisella pitkällä novellilla Lyhyt sentimentaalinen matka (suom. Juuso Kortelainen). Teoksen nimi viittaa peittelemättä Laurence Sternen Sentimentaaliseen matkaan (1768).

Svevon myöhäiskauden teosten ikääntyneet omaelämäkerralliset sankarit ovat kolmin­kertaisesti hyviä: hyväntahtoisia, hyväuskoisia ja omahyväisiä. Erinomainen esimerkki tästä on Lyhyen sentimentaalisen matkan keskushenkilö herra Aghios, joka lähtee junamatkalle Milanosta Triesteen ja pakenee samalla perhettään ”matkan vapauteen” kokeillakseen, löytäisikö kadottamansa elin­voiman perheen ulkopuolelta.

Svevolle tyypillisen, toimintaan kykenemattömän antisankarin tapaan hän tarkkailee elämää ja itseään turvallisesti
omien ajatustensa suojasta.

Aron Hector (Ettore) Schmitz (1861-1928) oli paremmin pseudonyymillään Italo Svevo tunnettu, Triestessä syntynyt italialainen kirjailija. Svevo nousi maineeseen romaanillaan Zenon tunnustuksia (1923) sen jälkeen, kun hänen ystävänsä James Joyce oli suositellut sitä ranskalaisille kriitikoille.

Lyhyt sentimentaalinen matka on saatavilla hyvin varustetuista kirjakaupoista ja useista verkkokaupoista. Tervetuloa Italo Svevon maailmaan!

TERVETULOA SÄRÖPUOTIIN!

TERVETULOA SÄRÖPUOTIIN!

Helsingissä on juuri aloittanut toimintansa uusi kirjakauppa, joka on omistettu pienkustantajien kirjoille! Hienoa!

SÄRÖPUOTI

Säröpuoti on auki aina VAIN KESKIVIIKKOISIN klo 14-18, merkitse kalenteriin!

Säröpuoti toimii Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särön Välitilassa osoitteessa Helsinginkatu 17, Helsinki.

Säröpuodissa ovat Impromptun lisäksi mukana seuraavat kustantajat:

Aporia, Kairaamo, Mediterraneus, Moebius, Punainen silakka ja Särötär.

Tervetuloa tutustumaan Säröpuotiin ja tekemään laadukkaita kirjalöytöjä Impromptun ja muiden pienkustantajien valikoimista!

#säröpuoti #kirjakauppa #pienkustantamo #aporiakustannus #impromptukustannus #kairaamokustannus #mediterraneuskustannus #moebiuskirjat #punainensilakka #särötär